Dagsturer

Copyright © 2015 All Rights Reserved

Besök Örskär på en dagstur. Vandra längs med kultur och naturstigarna och besök den vackra fyrplatsen. I den gamla fyrmästarbostaden är det idag servering där man kan äta lunch och fika. Lunch förbokas alltid. Under vår och hösthelgerna kör vi dagsturer på lördagar. På söndagar och övriga veckodagar tar vi emot större grupper, se mer info under konferens/grupp. Under sommarveckorna går dagsturerna tisdagar- söndagar. Ej Måndagar.

 

 

Mer information om säsongens dagsturer kommer inom kort.

 

Kontakta oss på boka@orskarsfyr om du har frågor.

 

Grupper och föreningar kan boka sin dagstur nu, se mer under grupp/konferens.

 

 

 

Information om båttransport i samband med logibokning finns på respektive sida om boende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkering för dagsresenärer.

Allmän parkering finns längs med vägen på höger sida innan brevlådorna vid Örskärssund.

Om det är fullt där får man ställa sig längs med vägkanten. Alla andra p-platser in på småvägar

och runt båthus är privata och reserverade för logigäster till vandrarhemmet, vänligen respektera det.

Tänk på att inte blockera utfarter och privata p-platser. Vi råder tyvärr inte över

parkeringssituationen vid Örskärssund.

 

Bra att veta: Alla tider är cirkatider beroende på antal passagerare och väderförhållanden. Båttransport sker med en båt som tar 12 passagerare åt gången, vid många passagerare körs flera vändor . Det kan då bli väntetid. Vanligt kösystem på bryggan. Sällskap kan behöva delas upp då vi vill köra full båt. Vid normala väderförhållanden tar överfarten ca 10 min enkel tur.

 

Vid lite hårdare vind eller extremt lågt vatten kan vi ej angöra bryggan med den stora båt, den ersätts då med en mindre styrpulpet. Promenadsträckan från brygga till fyrplats är ca 1,5 km. Persontransport kan bokas för enstaka passagerare mot avgift.

Uppskjuten eller inställd båtresa

Vi kan ibland med kort varsel tvingas skjuta upp eller ställa in resor med båten p.g.a. omständigheter som vi inte rår över. Det gäller t.ex. dåligt väder, med för hård blåst, isläget, tekniskt fel på våra båtar eller myndigheters beslut. Bedömning av vädersituationen görs av vår personal före avgång. I fall vi måste skjuta upp resan erbjuder vi ny möjlighet att resa så snart det är möjligt. Kostnader som uppstår för resenärer med anledning av uppskjuten eller inställd resa ersätts inte av oss.

Fysisk status och kläder, flytväst mm

Beroende på väderlek, vattenstånd mm kör vi olika sorters båtar. Resenärer måste ha tillräcklig fysisk förmåga att klara steg i och ur båtar. Båtar och bryggor är inte anpassade för rörelsehindrade. Vi rekommenderar våra gäster att ha med sig heltäckande regnkläder vid blåst för att inte bli blöta vid överfarten. Den stora båten har standardiserade räddningsvästar enligt internationella regler till alla ombordvarande som används vid ev. olycka. Vill du ha flytväst på dig eller ditt barn under överfarten rekommenderar vi att ta med egen flytväst. Används den lilla båten finns flytvästar i olika modeller.

 

Alla turer har ett begränsat antal platser. Var ute i god tid innan med din bokning.

 

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Dagstur till Örskär

 

Vandrarhemmet

 

De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid). Öppet från slutet på april till mitten av oktober.

Stuguthyrning

 

Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen

 

Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga båtturer till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.

Servering & bar vid fyren

 

Under sommarsäsongen serverar vi lunch och fika. Onsdagar och lördagar sommartid har vi även kvällsöppet för middag. Specialarrangemang och extra öppet för större sällskap. För familjefirande, företagsarrangemang m.m. tar vi emot bokningar redan nu.