Servering & bar

Copyright © 2015 All Rights Reserved

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Servering & bar

 

Välkommen till vår servering!

 

Serveringen är stäng för säsongen.

Vi öppnar igen i Maj 2019. Välkomna då!

 

Välkommen till vår servering som ligger i den gamla fyrmästarbostaden på fyrplatsen. Vi har en liten fast meny inriktad på fisk som vi serverar under sommarveckorna och på lördagar under vår och höst. Våra matgäster är de som kommer till ön med vår dagstur, de som bor över på anläggningen eller besöker ön med egen båt. Att bedriva en servering ute på en ö i ytterskärgården är förknippat med många utmaningar. För att kunna ge en bra service och för att se till att vi färska råvaror hemma så jobbar vi helt efter att gästerna förbokar sin lunch/middag.Under sommaren har vi stängt måndagar för inköp och leveranser.

 

Fyrmästarens ättikströmming och varmrökt lax som är rökt på traditionellt vis med nyflisat alspån som vi serverar till lunch lockar gäster från både när och fjärran. Onsdagar och lördagar under sommaren och lördagar under vår och höst serverar vi vår omtyckta fyrmästarmiddag, 3 rätter.Vi har även ett litet utbud av fikabröd och glass. Serveringen har fullständiga rättigheter.

 

Båtgäster

Besöker du oss med egen båt under sommarveckorna så behöver du boka lunch/middag senast dagen innan. Under vår och hösthelgerna senast 4 dagar innan. Det går även att kontakta oss samma dag och kolla om det finns plats. Fina sommardagar blir det oftast fullbokat till lunch så man bör ha lite framförhållning med sin bokning.

 

 

 

Epost :boka @ orskarsfyr.se

Tel: 0173-34021

 

 

Vandrarhemmet

 

De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid). Öppet från slutet av april till mitten av oktober.

Stuguthyrning

 

Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen

 

Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga båtturer till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.