Stugor

Copyright © 2015 All Rights Reserved

Stuga 1

4 bäddar

Ej husdjur

Stuga med 4 bäddar fördelat på 2 sovrum. Våningssängar med täcken och kuddar. Gästen tar själv med egna lakan.

Fullt utrustat kök för självhushåll, spis, ugn, micro, kaffebryggare, kombinerad kyl/frys. Allrum med soffa och matplats. Tv, dvd. Hygienutrymme med dusch och toalett. Möjlighet till extrasäng för barn finns.

 

 

Stugpris

Priser för säsong 2019 kommer under hösten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stuga 2

4-6 bäddar

Husdjur är tillåtna i stugan. Meddela alltid vid bokningstillfället om ni ska ta med husdjur.

Stuga, med 6 bäddar fördelat på 3 sovrum. Stugan hyrs även ut som 4-bäddsstuga under sommarveckorna med tillgång till två sovrum. Se prislista. Våningssängar med täcken och kuddar .Gästen tar med egna lakan.

Fullt utrustad köksdel för självhushåll. Induktionsspis/ugn, kyl/frys, diskmaskin, kaffebryggare, micro. Allrumsdel med soffa och tv/dvd. Hygienutrymme med toalett och handfat i stugan. Dusch finns i separat ingång i direkt anslutning till stugan.

 

 

 

Stugpris

Priser för säsong 2019 kommer under hösten.

 

Allmän information

 

Incheckning från kl 15.00. Utcheckning kl 13.00.

Slutstädning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning kan bokas som tillval, ej disk. Under högsäsong utcheckning kl 10.00. Helg, vår och höst utcheckning kl 14.00.Slarvig eller utebliven städning debiteras i efterhand.

Avbokningsregler: Om avbokning sker mer än 40 dagar innan ankomst sker ingen återbetalning av/debiteras delbetalningen/bokningsavgiften 25 % av stughyran. Sker avbokning då det är mindre än 40 dagar kvar till ankomst sker ingen återbetalning av/debiteras det totala bokningsbeloppet.

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet för vuxen innehåller en fruktyoghurt 200 ml, kaffe/te att brygga själv, ett frukostbröd, knäckebröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket levereras till ert kylskåp kvällen/em dagen innan. 85 kr/vux, 65 kr/barn

 

Lakanset inkl. duschhandduk kr/set, bokas innan ankomst.

Bagagetransport: Man transporterar sitt bagage själv, kärra finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling 300 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

Har ni bokat hel vecka så ingår bagagetransporten med fyrhjuling.

Bra att veta:

Stugorna ligger i kuperad terräng ute på klipporna. Stugorna är inte anpassade för rörelsehindrade. Båda stugor har en trapp/farstukvist in till stugan. Barnsäng/resesäng finns att boka till. Barnstol finns att låna. Barnvagn går bra av modell med större hjul, ej sulky. Barnvagn går ej att ta in i stugorna men kan förvaras i förrådet. Stugorna ligger ca 1,5 km promenadväg från bryggan. Det finns inte tillgång till internet. Mobiltäckningen kan periodvis vara dålig. Telia fungerar väldigt dåligt på ön. Bäst fungerar Tele2, Telenor.

 

 

Boka

Förfrågan skickas via epost till boka @ orskarsfyr.se

I förfrågan:

Namn

Adress

Mobilnr

Antal vuxna/ barn

Önskemål om stuga

Datum för ankomst/avfärd

Alternativt datum

 

 

 

Telefon: 0173-34021, detta telnummer är endast i bruk från 14/1 då bokningen öppnar. vi hänvisar till epost boka@orskarsfyr.se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FISKESTUGAN

 

2 bäddar, max 2 vuxna,+ 1 barn i extrasäng.

Pris

Priser för säsong 2019 kommer under hösten.

 

 

Hund är välkommen i stugan.

Ungefär 30 minuters vandring på skogstigar från bryggan finns en enklare fiskestuga att hyra. Stugan är ca 17 kvm och har ett rum med delad köksdel/sovdel. Den ligger mer enskilt i naturreservatet på öns sydöstra del. Ca 30 min promenad till fyrplatsen. Stugan ligger med utsikt ut mot en fiskevik (gädda/abborre/id). Stugan saknar el och har inga kylmöjligheter för mat. En våningssäng och en enklare tältsäng( endast för barn) finns i stugan. Täcken och kuddar finns och extra varma filtar. Gästen tar med egna lakan. Sovsäck får användas om man använder ett underlakan i sängen. Färsksvatten hämtas ur en pump nära stugan. Diskmöjligheter utomhus. Utedass i separat bod. Personlig hygien sköter man i havet! Dusch finns att låna vid vandrarhemmet. Spritkök finns för matlagning i en enklare utrustad köksdel. Köksbord med 4 stolar. Enklare köksredskap och porslin finns. Kolgrill finns. Liten roddbåt ingår i hyran -perfekt om du ska fiska!

Fotogenkamin för uppvärmning. Batterilampor och fotogenlyktor för belysning.

I hyran ingår:

Fotogen till kaminen

T-röd till spritköket

Toa/hushållspapper

Diskmedel/rengöringsmedel.

Roddbåt

Gästen tar själv med:

Grillkol

Lakan

 

Bra att veta: Stugan passar bra för dig som söker ett enklare boende med campingstandard. Vistelsen i stuga kräver en viss fysisk förmåga som att röra sig i terräng och orka bära sin egen packning, hämta vatten vid pumpen mm. Förutom en sommarstuga som ligger på andra sidan viken så är man helt själv på den sidan ön. Du bor mitt i reservatet och måste ta hänsyn till de regler som gäller där. Vi rekommenderar att man tar sin packning på ryggen, det finns en kärra att låna men det är inte helt enkelt att dra den på skogstigarna. Mobiltäckningen är skiftande. Telia har väldigt dålig täckning på ön.

 

Vanliga frågor, fiskestugan:

Får vi ut något av vistelsen om vi stannar en natt?

Det är en liten procedur och tar tid att ta sig dörr till dörr, speciellt under vår och höst när det är kallare, så många stannar minst 2 nätter för att hinna pusta ut och uppleva lugnet vid stugan. Kommer man fred-sönd under våren/senhösten så får man tänka på att det tar ett tag att få upp värmen i stugan. Man bör då komma med båten som går kl 14.40 från Gräsö. Under sommaren är det lite enklare att komma för en natt, men 2-3 nätter är vanligast.

Om man vill stanna längre, hur gör vi med matförvaring?

Det bästa är att planera mat där ni använder torrvaror och konserver och dyl. Det går även bra att förvara en liten mängd färskvaror i serveringen som man sedan hämtar efter överenskommelse. Kylklampar kan man byta under serveringens öppettider. I serveringen kan man äta lunch och vissa kvällar middag.

 

Om vi kommer med kajak, behöver jag hämta nyckeln i receptionen?

Nej, vi kommer överens om var vi lägger nyckeln så det går bra att paddla direkt dit.

 

 

Båttransport Gräsö-Örskär-Gräsö

För att ta sig ut till Örskär åker man med man båt från norra Gräsö. Det är vi som driver vandrarhemmet som sköter passbåtstrafiken. Under sommarveckorna kör vi båttrafiken dagligen enl tidtabell för incheckning 2ggr/ dag. Vår och hösthelger enl tabell 2ggr/dag. Övriga dagar enl överenskommelse. Kostnad för båtbiljett tillkommer. Alla tider är cirkatider. Båttransporten tar olika lång tid beroende på antal passagerare, vilken båt som används och väderförhållanden. Väntetid kan förekomma. Under vår och höst kör vi oftast en öppen styrpulpetbåt som tar 5-6 pers åt gången. Under högsäsong kör vi en större båt för 12 pers. Vid dåliga väderförhållanden som hård blåst kan vi ej angöra bryggan med den stora båten så då sker transport med styrpulpeten.

 

Tidtabell incheckning

 

Vår/Höst

 

Helg

Från Örskärssund/Gräsö

Fredag kl 14.40 och 19.10* (* 21/9-7/10 kl 17.45)

Lördag kl( 10.40*) 14.40 och 17.45. * Turen är en dagstur. Incheckning med denna tur erbjuds i mån av plats, Det meddelas då dagen innan.

 

Från Örskär

Lördag kl 10.30, 14.10 ( 17.10 endast på förfrågan)

Söndag kl 10.30 och 14.10.

 

Vardagar

Från Örskärssund kl 14.40 övriga tider på förfrågan.

Från örskär kl 10.30 och 14.10

 

Sommartidtabell.

Dagligen fån Örskärssund kl 14.40 eller 17.45 för inhceckning

Fån Örskär kl 10.30 eller 14.10

 

Båtbiljett

T/R vuxen 100 kr, barn 0-15 år 50 kr, betalas i receptionen innan hemfärd eller efter ö.k via fakturan i förskott.

 

 

 

Epost: boka @ orskarsfyr.se

Telefon 0173-34021, endast under säsong. oktober-januari når ni oss på epost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Örskärs Fyr, Vandrarhem, stugor & Servering

Besöksadress: Kontaktadress:

Örskär 141 Brålunden 11

742 97 Gräsö 167 74 Bromma

Tel 0173-34021

E.post boka@orskarsfyr.se

____________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Stuguthyrning på Örskär

 

Välkomna att hyra stuga vid Örskärs fyr.

De båda stugorna är stora och rymliga och passar utmärkt för dig som vill ha ett eget boende med självhushåll. Stugorna ligger på klipporna bredvid fyrtornet och har en oslagbar utsikt över havet. Fullt utrustade för självhushåll. Stuga 1 passar bra för den mindre familjen eller t.ex. två par. Stuga 2 passar den lite större familjen/sällskapet. Stugan har ett stort rymligt matbord, stor soffa och bekvämlighet som diskmaskin!

Toalett och dusch. Information om båttransport finns längre ned på sidan. Kostnad för båttransport tillkommer.

 

Hur hyrs stugorna ut?

Stugorna hyrs ut under perioden Maj- en bit in i oktober.Helg, kortvecka eller vecka under vår och höst. Under sommaren hyrs stugorna ut kortveckor eller veckovis. Ev lediga tillfällen hyrs stugorna även ut per dygn.

Beronde på isläget kan det ev hyras ut tidigare på våren. Kontakta oss för mer info.

 

Det finns även en liten enklare fiskestuga att hyra. Den ligger vid Alarängsviken på öns östra sida inne på naturreservatet. Den saknar el så där är det campingliv som gäller. En unik chans att få bo mitt o reservatet med naturen som närmaste granne. Stugan passar även utmärkt för paddlare som behöver ett stopp med övernattning.

 

Aktuellt: Anläggningen är stängd för säsongen. Bokningen för säsong 2019 öppnar den 14 januari kl 08.00