Stugor

Copyright © 2015 All Rights Reserved

STUGA 1

4 personer+ möjlighet till extrasäng för 1-2 barn i resesäng/fällbar säng mot tillägg.

Ej husdjur

Stugan har fyra bäddar (våningssängar) fördelade på två sovrum. Resesäng för mindre barn finns att boka till. Täcken och kuddar finns i sängarna. Gästen tar själv med egna lakan eller så går det att hyra.

Fullt utrustat kök för självhushåll. Spis med ugn, kyl/frys, kaffebryggare, vattenkokare och micro. Kolgrill finns att låna. Allrum med matplats, soffa, Tv, dvd. Hygienutrymme WC och duschkabin finns i stugan.

I hyran ingår förbrukningsartiklar som toa/hushållspapper, kaffefilter, diskmedel och städmaterial.

 

 

 

Stugpris

Vecka 17-26 * Helg, fred-sönd 3100 kr. Torsd-sönd 3400 kr. Sönd-sönd 5000kr

 

Vecka 27-32 Torsd-söndag 4200 kr. Sönd-torsd 4800. Sönd-sönd, torsd-torsd 6000 kr.

 

Vecka 33-40 Helg, fred-sönd 3100 kr. Torsd-sönd 3400 kr. Sönd-sönd 5000kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STUGA 2

6 personer

Hund är välkommen i stugan men får ej vistas i sängar eller soffa.

Stuga med 6 bäddar (våningssängar) fördelat på tre sovrum. Möjlighet till extrabädd för barn i fällsäng mot tillägg. Täcken och kuddar finns i sängarna. Gästen tar själv med egna lakan eller så går det att hyra. Köksdel utrustat med induktionsspis/ugn, micro, kaffebryggare och diskmaskin. Kolgrill finns att låna. Allrumsdel med tv/dvd. WC i hygienutrymme i stugan. Duschutrymme med separat ingång i direkt anslutning till stugan. I hyran ingår förbrukningsartiklar som toa/hushållspapper, diskmedel och städmaterial.

 

Stugpris

Vecka 17-26* Helg, fred-sönd 4500 kr. Tors-sönd 4800 kr. Sönd-sönd 6000 kr

 

Vecka 27-32 Torsd-Sönd 5000 kr. Sönd-Torsd 5800 kr. Sönd-sönd/Torsd-torsd 7500 kr

 

Vecka 33-40 Helg, fred-sönd 4500 kr. Tors-sönd 4800 kr. Sönd-sönd 6000 kr

 

 

Allmän information

V 17-26 och V 33-40

Receptionen är öppen vid in och utcheckning. Övrig tid finns personal att nå via telefon.

Severingen är endast öppen på lördagar mellan kl 12-14 och 18.30-22.00. Måltider förbokas, se info i din bekräftelse.

V 27-32

Receptionen/serveringen är öppen tisdagar-söndagar, måndagar stängt. Se under servering för aktuella öppetider.

 

Incheckning från kl 15.00. Utcheckning kl 13.00.

 

Slutstädning kan bokas som tillval, ej disk. 800 kr/ stuga. Under högsäsong utcheckning kl 10.00. Helg, vår och höst utcheckning kl 14.00.

 

Avbokningsregler: Bokningstillfället till 40 dagar innan ankomst: ingen återbetalning av/debiteras delbetalningen/bokningsavgiften 25 % av stughyran. Sker avbokning då det är mindre än 40 dagar kvar till ankomst sker ingen återbetalning av/debiteras det totala bokningsbeloppet.

 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet innehåller en fruktyoghurt 200 ml, kaffe/te att brygga själv, ett frukostbröd, knäckebröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket leveras till ert kylskåpet kvällen/em dagen innan. 85 kr/kr, 50 kr/barn

 

Lakanset inkl. duschhandduk 95 kr/set

 

Bagagetransport: Man transporterar sitt bagage själv, kärra finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling 300 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

Har ni bokat hel vecka så ingår bagagetransporten med fyrhjuling.

 

Bra att veta:

Stugorna ligger i kuperad terräng ute på klipporna. Stugorna är inte anpassade för rölsehindrade. Båda stugor har en trapp/farstukvist in till stugan. Barnsäng/resesäng finns att boka till. Barnstol finns att låna. Barnvagn går bra av modell med större hjul, ej sulky. Barnvagn går ej att ta in i stugorna men kan förvaras i förrådet. Stugorna ligger ca 1,5 km promenadväg från bryggan. Det finns inte tillgång till internet. Mobiltäckningen kan periodvis vara dålig. Telia fungerar nästan inte alls på ön. Bäst fungerar Tele2, Telenor.

 

Boka

Skicka din förfrågan via epost till boka@orskarsfyr.se

Telefon: 0173-34021, vi är inte alltid anträffbara vid telefonen under hösten. Lämna ett meddelande på telesvararen så ringer vi upp.

 

 

Förfrågan skickas till epost: boka @ orskarsfyr.se

I förfrågan:

Namn

Adress

Mobilnr

Antal vuxna/barn

Vilken stuga

Önskat datum

Alternativt datum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FISKESTUGAN

 

 

 

2 bäddar, max 2 vuxna, ett barn i extrasäng.

Pris 420 kr/ natt

Hund är välkommen i stugan.

Ungefär 30 minuters vandring på skogstigar från bryggan finns en enklare fiskestuga att hyra. Stugan är ca 17 kvm och har ett rum med delad köksdel/sovdel. Den ligger mer enskilt i naturreservatet på öns sydöstra del. Ca 30 min promenad till fyrplatsen. Stugan ligger med utsikt ut mot en fiskevik (gädda/abborre/id). Stugan saknar el och har inga kylmöjligheter för mat. En våningssäng och en extra tältsäng(barn) finns i stugan. Täcken och kuddar finns och extra varma filtar. Gästen tar med egna lakan. Sovsäck får användas om man använder ett underlakan i sängen. Dricksvatten hämtas ur en pump nära stugan. Diskmöjligheter utomhus. Utedass i separat bod. Personlig hygien sköter man i havet! Dusch finns att låna vid vandrarhemmet. Spritkök finns för matlagning i en enklare utrustad köksdel. Köksbord med 4 stolar. Enklare köksredskap och porslin finns. Kolgrill finns. Liten roddbåt ingår i hyran -perfekt om du ska fiska!

Fotogenkamin för uppvärmning. Batterilampor och fotogenlyktor för belysning.

I hyran ingår:

Fotogen till kaminen

T-röd till spritköket

Toa/hushållspapper

Diskmedel/rengöringsmedel.

Roddbåt

Gästen tar själv med:

Grillkol

Lakan

 

Bra att veta: Stugan passar bra för dig som söker ett enklare boende med campingstandard. Vistelsen i stuga kräver en viss fysisk förmåga som att röra sig i terräng och orka bära sin egen packning, hämta vatten vid pumpen mm. Förutom en sommarstuga som ligger på andra sidan viken så är man helt själv på den sidan ön. Du bor mitt i reservatet och måste ta hänsyn till de regler som gäller där. Vi rekommenderar att man tar sin packning på ryggen, det finns en kärra att låna men det är inte helt enkelt att dra den på skogstigarna. Mobiltäckningen är skiftande. Telia har väldigt dålig täckning på ön.

 

Vanlig frågor, fiskestugan:

Får vi ut något av vistelsen om vi stannar en natt?

Det är en liten procedur och tar tid att ta sig dörr till dörr, speciellt under vår och höst när det är kallare, så många stannar minst 2 nätter för att hinna pusta ut och uppleva lugnet vid stugan. Kommer man fred-sönd under våren/senhösten så får man tänka på att det tar ett tag att få upp värmen i stugan. Man bör då komma med båten som går kl 14.40 från Gräsö. Under sommaren är det lite enklare att komma för en natt, men 2-3 nätter är vanligast.

Om man vill stanna längre, hur gör vi med matförvaring?

Det bästa är att planera mat där man använder torrvaror och konserver och dyl. Det går även bra att förvara en liten mängd färskvaror i serveringen som man sedan hämtar. Kylklampar kan man byta under serveringens öppettider. I serveringen kan man äta lunch och vissa kvällar middag.

 

Om vi kommer med kajak, behöver jag hämta nyckeln i receptionen?

Nej, vi kommer överens om var vi lägger nyckeln så det går bra att paddla direkt dit.

 

 

Båttransport

För att ta sig ut till Örskär åker man med man båt från norra Gräsö. Under sommarveckorna kör vi båttrafiken dagligen enl tidtabell för incheckning 2ggr/ dag. Vår och hösthelger 1-2ggr/dag. Kostnad för båtbiljett tillkommer. Alla tider är cirkatider. Båttransporten tar olika lång tid beroende på antal passagerare, vilken båt som används och väderförhållanden. Väntetid kan förekomma. Under vår och höst kör vi oftast en öppen styrpulpetbåt som tar 5-6 pers åt gången. Under högsäsong kör vi en större båt för 12 pers. Vid dåliga väderförhållanden som hård blåst kan vi ej angöra bryggan med den stora båten så då sker transport med styrpulpeten.

 

 

Vår/försommar och höst

Helg 28/4-18/6 och 14/8-8/10

 

Turen bokas via epost eller telefon.

Från Örskärssund/Gräsö

 

Fredag kl 14.40 och 17.45. ( På förfrågan, i mån av tid kan även en senare tur erbjudas.)

 

Från Örskär

Söndag Kl 10.30 och 14.10

 

Övriga veckodagar kl 14.40 från Gräsö eller efter ö.k.

 

Sommar 2017

Alla dagar 26/6-13/8

Alla som bokat stuga är inbokade för båttransport kl 14.40 från Örskärssund på ankomstdagen. En senare tur finns kl 17.45, ( ej söndagar)kontakta oss om ni behöver boka om till den.

På avresedagen går båten kl 10.30 eller 14.10, bokas i receptionen.

 

Båtbiljett T/R vuxen 100 kr, barn 0-15 år 50 kr, betalas i receptionen innan hemfärd eller efter ö.k via faktura.

 

 

 

Epost: boka @ orskarsfyr.se

Telefon 0173-34021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Örskärs Fyr, Vandrarhem, stugor & Servering

Besöksadress: Kontaktadress:

Örskär 141 Brålunden 11

742 97 Gräsö 167 74 Bromma

Tel 0173-34021

E.post boka@orskarsfyr.se

____________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Stuguthyrning på Örskär

 

Välkomna att hyra stuga vid Örskärs fyr.

De båda stugorna är stora och rymliga och passar utmärkt för dig som vill ha ett eget boende med självhushåll. Stugorna ligger på klipporna med en oslagbar utsikt ut över havet och granne med fyren. Fullt utrustade för självhushåll. Stuga 1 passar bra för den mindre familjen eller tex 2 par. Stuga 2 passar den lite större familjen/sällskapet. Stugan har ett stort rymligt matbord, stor soffa och bekvämlighet som diskmaskin!

Toalett och dusch.

 

Stugorna hyrs ut under perioden 28/4-8/10. Beronde på isläget kan det ev hyras ut tidigare på våren. Kontakta oss för mer info.

Stugorna hyrs ut helg, kortvecka eller vecka under vår och höst. Under sommaren hyrs stugorna ut kortveckor eller veckovis.

 

Det finns även en liten enklare fiskestuga som vi hyr ut. Den ligger vid Alarängsviken på öns östra sida inne på naturreservatet. Den saknar el så där är det campingliv som gäller. Stugan passar även utmärkt för paddlare som behöver ett stopp med övernattning.

Se information om båtransporten längre ned på sidan.