Vandrarhemmet

Copyright © 2015 All Rights Reserved

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Vandrarhem i den gamla fyrvaktarbostaden

Vandrarhemmet är öppet från början på maj till första helgen i oktober.

För att besöka oss måste man åka båt från Gräsö. Vi kör båttrafiken mellan Gräsö och Örskär enl tidtabell. Mer info om båttransporten längre ned på sidan.

 

Aktuellt:

Anläggningen är stängd för säsongen.

 

Bokning 2019

Vi öppnar bokningen för 2019 den 14 januari kl 08.00

 

Större arrangemang där man bokar hela vandrarhemmet 18 bäddar, 2 nätter med minst halvpension kan bokas med förtur från och med den 1/12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandrarhemmet ligger på fyrplatsen ca 1,5 km vandring från passbåtsbryggan. Från vandrarhemmet har du en fantastisk utsikt mot havet och fyren. Rummen Tärran, Pjukarn och Argos har alla utsikt ut mot fyren/havet. Vandrarhemmet är den gamla fyrvaktarbostaden. Många detaljer som vedspisar, kakelugn (ej i bruk), köken mm är bevarade sen fyrvaktarna bodde där.

 

Vandrarhemmet består av två delar (lägenheter) med varsin ingång. Totalt finns 18 bäddar, fördelade på fem rum, för detaljerad beskrivning klicka här. Uthyres per rum eller hel lägenhet om ni önskar. I varje lägenhet finns ett gemensamt kök och gemensam dusch/toalett. Köken är utrustade för enklare självhushåll. Spis, ugn, micro, kaffebryggare, kombinerad kyl/frys som man delar med andra gästerna. Enklare porslin och div. köksutrustning.

 

Serveringen ligger precis intill i fyrmästarbostaden, där kan du sommartid äta lunch och vissa kvällar i veckan även middag, eller titta in för en fika eller något gott att dricka. Vår och höst har serveringen endast öppet lördagar.

Självhushåll gäller om man besöker oss under lågsäsong.

 

 

Tips för en vistelse: De flesta som bokar hos oss bokar minst 2 nätter, vilket vi rekommenderar för att hinna se och uppleva ön, som är större än vad många tror. Helger vår och höst går endast att boka får vistelse fredag-söndag.Undre veckor och under sommaren går det att boka per dygn.

Bokar man ett dygn är vistelsen planerad för ankomst med båt vid 14.40 och avfärd vid 14.00.

 

 

För info om båttransport och tidtabell se längre ned på sidan.

 

Priserna för 2019 läggs ut under hösten

 

Lägenhet 1 (tre rum)

 

Tvåbäddsrummet Tärran (våningssäng):

Tvåbäddsrummet Pjukarn (dubbelsäng 180 cm)

Fyrabäddsrummet Gudingen 4+1* bäddar ( våningssäng)

Husdjur är tillåtna i rummet, meddelas vid bokning.

*Möjlighet till extrabädd i fällsäng för barn.

 

Lägenhet 2 (två rum)

 

Fyrabäddsrum Argos

(En våningssäng, en dubbelsäng 160 cm)

 

Rummet Engelska grundet , familjerum 6+1* bäddar (våningssängar).

Minsta antal bäddar att boka är för 4 pers, minst 2 vuxna. Barn under 2 år sover kostnadsfritt i förälders säng.

*Möjlighet till extrabädd i fällsäng för barn.

 

 

 

 

Tillägg

Extrabädd Barn 2-15 år

Resesäng/spjälsäng

 

Frukostpaket

Vuxen (från 16 år)

Barn

Lakanset med handduk:

Slutstädning, ej disk

 

Övrigt

Båtbiljett T/R 100 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allmän information

 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet innehåller en fruktyoghurt, kaffe/te att brygga själv (bryggare mm finns i vandarhemmet), ett frukostbröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket leveras till er hylla i kylskåpet kvällen/em dagen innan.

 

Måltider: Vandrarhemmet är utrustat för självhushåll. Serveringen/baren ligger intill vandrarhemmet, se fliken för servering för mer info.

 

 

Husdjur: Husdjur är endast välkomna i rummet Gudingen. Obs! Meddela alltid vid bokningstillfället om du ska ta med dig husdjur.

 

In och utcheckning: Incheckning från kl 15.00. Utcheckning senast kl 13.00.

 

Bagagetransport: Gästen transporterar själv sitt bagage från bryggan till vandrarhemmet. Ca 1,5 km promenad på grusväg mellan brygga och vandrarhem. Bagagekärror finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling 300 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

 

Städning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning kan bokas till senast dagen innan, 200 kr/ bokat rum.

Persontransport: För dig som har svårt att gå längre sträckor kan vi erbjuda transport. Kontakta oss för mer info.

 

Bokningsregler: Logi betalas i förskott via faktura som skickas med bokningsbekräftelsen. Logi avbokas kostnadsfritt senast 14 dagar innan ankomst. Vid senare avbokning debiteras hela bokningsbeloppet. För större sällskap/grupper har vi särskilda avbokningsregler.

 

Större sällskap/familjer som vill ha ett privat firande tex, födelsedagsfest, kräftskiva el dyl. med egen mat och dryck får boka hela vandrarhemmet alt hel lägenhet. Vandrarhemmet är litet och det är svårt att dela på de gemensamma utrymmena om man ska tex laga mat till många och äta gemensamt. Alla privata arrangemang som kan tänkas påverka/störa andra gäster måste meddelas vid bokningstillfället. Vi hjälper er gärna med ert firande i serveringen.

 

Ordningsregler

Visa hänsyn till andra gäster. Det ska vara lugnt och tyst i vandrarhemmet mellan kl 22.00-07.00. Håll rent i de gemensamma utrymmena. Rökning är förbjudet i och i omedelbar närhet av vandrarhemmet.

 

Tillgänglighet

Båtarna, bryggorna och vår anläggning är inte anpassade för rörelsehindrade. En viss smidighet krävs för att ta sig i och ur båtarna vid bryggan.

 

Egen båt/ kajak

Meddela vid bokningstillfället om ni kommer med egen båt så reserverar vi båtplats vid gästbryggan. Meddela vid boknigstillfället om ni kommer med kajak.

 

Väder

Vi rekommenderar SMHI:s sjöväder/ kustväder för säkraste väderprognoserna.

 

Båttransport

För att ta sig ut till Örskär åker man med man passbåt från Örskärssund/Norra Gräsö som vi kör enl tidtabel för incheckning alla dagar i veckan.

 

Båttransporten tar olika lång tid beroende på antal passagerare, vilken båt som används och väderförhållanden. Väntetid kan förekomma.

Under vår och höst kör vi oftast en öppen styrpulpetbåt som tar 5-6 pers åt gången. Under högsäsong kör vi en större båt för 12 pers. Vid dåliga väderförhållanden som hård blåst kan vi ej angöra bryggan med den stora båten så då sker transport med styrpulpeten.

Båtbiljett 100 kr T/R vuxen 50 kr barn. Betalas i samband med logi eller på plats i receptionen med kontokort.

 

Tidtabell incheckning

 

Helg vår och höst

Från Örskärssund/Gräsö

Fredag kl 14.40 och 19.10* (* från mitten på sept. kl 17.45)

Lördag kl( 10.40*) 14.40 och 17.45. * Turen är en dagstur. Incheckning med denna tur erbjuds i mån av plats, Det meddelas då dagen innan.

 

Från Örskär

Lördag kl 10.30, 14.10 ( 17.10 endast på förfrågan)

Söndag kl 10.30 och 14.10.

 

Vardagar vår och höst

Från Örskärssund kl 14.40 övriga tider på förfrågan.

Från örskär kl 10.30 och 14.10

 

Sommartidtabell

Från Örskärssund Dagligen kl 14.40 och 17.45

Från örskär kl 10.30 eller 14.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandrarhemmet

 

De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid). Öppet från slutet på april till mitten av oktober.

Stuguthyrning

 

Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen

 

Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga dagsturer ( ej måndagar) till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.

Servering & bar

 

Under sommarsäsongen serverar vi lunch och fika. Onsdagar och lördagar sommartid har vi även kvällsöppet för middag. Specialarrangemang och extra öppet för större sällskap. För familjefirande, företagsar-rangemang m.m. tar vi emot bokningar redan nu.