DAGSTURER

Den perfekta dagsutflykten! 

Vi planerar att köra dagsturerna ut till Örskär som vanligt i sommar. Vi kör även helger höst och vår och extra i veckorna för grupper.

Är ni en förening, företag eller ett större sällskap (från 10 personer och uppåt) som planerar en dagstur till Örskär, kontakta gärna bokningen på boka@orskarsfyr.se och berätta om era planer. För färre eller enstaka resenärer hänvisar vi till när den allmänna bokningen öppnar längre fram. Vi avvaktar pandemins utveckling och återkommer!

Om dagsturer till Örskär

I över 10 år har vi kört dagsturer med båt från Gräsö till Örskär under sommaren, samt helger vår och höst. Man åker vanligtvis ut till Örskär på förmiddagen och hem på eftermiddagen. Båtresan tar 10-15 minuter. Sen är det en promenad på knappt 1,5 km upp till fyrplatsen. Där serveras skärgårdslunchen mellan 12-13. Vill du besöka fyrtornet kan du göra det före eller efter lunchen. Du hinner också promenera runt på ön, sola och bada beroende på vilken båttur du åker hem med.


Under högsäsong erbjuder vi också en middagstur till Örskär. Då åker man ut till ön på eftermiddagen, äter 3-rätters Fyrmästarmiddag vid 18.30 och sen blir det hemfärd med båten vid 21-tiden. 

Alla dagsturer förbokas. Det finns ett begränsat antal platser per dag. I och med Covid-19 begränsade vi antalet resenärer förra året och vi avvaktar läget nu och återkommer som sagt senare med mer info och priser när vi vet mer om hur situationen utvecklar sig.