Hitta hit

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Hitta hit

Med bil

Det går att åka bil hela vägen till Örskärssund på norra Gräsö där vi ansluter med vår passbåt enligt förutbestämda tider för vidare transport ut till Örskär. För vägbeskrivning i karttjänster i mobil/gps ange adress Örskär 141 74297 Gräsö.

Med bil tar man sig först till Öregrund. Öregrund ligger ca 8 mil från Uppsala, ca 1,5 timme med bil.  Från Stockholm ca 15 mil, ca 2,5 timmar med bil. I Öregrund åker man  vidare över med vägfärjan till Gräsö som går enl. tidtabell. På Gräsö åker man norrut 22 km till vägs ände , Örskärssund. Där parkerar man och tar vår båt över till Örskär som går enl tidtabell. För logigäster se mer info om båtransportt under respektive boende. För att besöka Örskär över dagen se info under Dagstur.


Med Buss: Buss 811 går flera ggr dagligen Uppsala-Öregrund. Buss 854 Öregrund-Örskärssund har begränsad trafik under vår och höst tex körs ingen helgtrafik. Under sommaren körs anropsstyrd busstaxi 3 turer varje dag. Kontakta UL för mer information. Kontakta oss för mer info om du kommer till oss med buss.

Parkering vid Örskärssund

Anläggningen har ett antal reserverade P-platser för gäster som bokat logi. Mer information får man i sin bekräftelse.


P-plats för dagsresenärer

Längs med vägen på höger sida strax innan brevlådorna finns en allmän parkering. Om det är fullt där så får man ställa sig längs med vägen. Tänk på att vägen är smal så att lastbilar, bussar och utryckningsfordon kommer fram. Övriga platser, skyltade eller inte, är privata. Alla platser in på Kaptensvägen och runt båthusen är privata. Vänligen respektera det!

Under fina sommardagar  kan det vara mycket bilar upp vid Örskärssund. Vi råder tyvärr inte över parkeringssituationen på Gräsö och kan inte hjälpa till med p-platser för dagsresenärer. Men hör gärna med skepparen om ni är osäkra på hur ni parkerat.


Copyright © 2015  All Rights Reserved