Vandrarhemmet

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Den gamla fyrvaktarbostaden är idag vandrarhem.
Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Tärran
Tärran
Utsikt Tärran
Utsikt Tärran
Gudingen 4 bädd
Engelska Grundet
Engelska grundet
Argos
Kök lägenhet 2 
Ang corona/covid 19

Vår verksamhet med befintliga och nya bokningar på såväl vandrarhem, stugor, servering och båtrafik forsätter som planerat.

Vi öppnar anläggningen den 30/4.

Vi bevakar myndighetsbeslut löpande och följer alla riktlinjer så att våra gäster ska känna sig säkra vid besök hos oss.

På Örskär är det naturligt ingen trängsel eller folksamlingar. Vi hör av oss till respektive gäst om det uppkommer förändringar i vår verksamhet som påverkar inbokad vistelse.

Nu hoppas vi alla att den här krisen snabbt går över. 

Hälsningar

Katarina och Erik


äsongsöppet 2020 Torsdag 30/4- Söndag 11/10  ( v40 och 41 endast torsd-sönd)

För att besöka Örskär måste man åka båt från Gräsö. Vi kör båttrafiken mellan Gräsö och Örskär enl tidtabell för incheckning. Mer info längre ned på sidan.

Vandrarhemmet ligger på fyrplatsen ca 1,5 km vandring från passbåtsbryggan. Från vandrarhemmet har du en fantastisk utsikt mot havet och fyren. Rummen Tärran, Pjukarn och Argos har alla utsikt ut mot fyren/havet. Vandrarhemmet är den gamla fyrvaktarbostaden.  Många detaljer som vedspisar, kakelugn (ej i bruk), köken mm är bevarade sen fyrvaktarna bodde där. Anläggningen har ingen tv. Radio finns i köken. 

 

Serveringen ligger precis intill i fyrmästarbostaden, där kan du sommartid äta lunch och vissa kvällar i veckan även middag, eller titta in för en fika eller något gott att dricka. Vår och höst har serveringen endast öppet lördagar. Alla måltider i serveringen måste förbokas innan ankomst!

Självhushåll gäller om man besöker oss under lågsäsong.

  


Bokas per rum eller hel lägenhet.

Helger bokas med vistelse fredag-söndag, 2 nätter.

Söndag-fredag kan bokas per dygn.

Midsommarhelgen är fullbokad!

Helgen 29-31/5 är  fullbokad!
Priser per rum och natt

 

Lägenhet 1


Hela lägenheten 8 bäddar:

Gemensamt kök, dusch och toalett.


Rum

Tvåbäddsrummet Tärran: (våningssäng) 650 kr/ natt

 

Tvåbäddsrummet Pjukarn: (dubbelsäng 180 cm) 895 kr/natt

 

Fyrabäddsrummet Gudingen: ( 1 dubbelsäng som går att sära på vid behov och en våningssäng)

Husdjur är tillåtna i rummet. Möjlighet till en extrabädd i fällsäng för barn. 1200 kr/ natt


Hyra hela lägenheten: 8 bäddar 2745 kr/ natt

 

Lägenhet 2


Helagenheten 10 bäddar: 

Gemensamt kök, dusch och toalett.


Rum

Fyrabäddsrum Argos: 

(En våningssäng, en dubbelsäng. 1200 kr/ natt

 

Rummet Engelska grundet: 4-6 bäddar

2 våningsängar och en dubbelsäng( går att sära på vid behov.)

1-4 personer 1200 kr/ natt

5-6 personer 1950 kr/ natt


Hyra hela lägenheten 10 bäddar: 3150 kr/natt

 

 

Tillägg

Extrabädd  Barn 2-12 år  150 kr/ natt

Resesäng/spjälsäng   100 kr                                                                            

 

Frukostpaket 85 kr

Frukostpaket barn 2-12 år 65 kr                                                                          

Lakanset med handduk: 100 kr/set, man bäddar själv.                                                                          

Slutstädning, ej disk 250 kr/ bokat rum                                                                                   

 

Övrigt

Båtbiljett  T/R vuxen  100 kr  

Båtbiljett T/R barn 0-15 år 65 kr


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allmän information


Båtransport: Se tidtabell , klicka här!

 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas, senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet innehåller en yoghurt, kaffe/te att brygga själv (bryggare mm finns i vandarhemmet), ett frukostbröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket leveras till er hylla i kylskåpet kvällen/em dagen innan.


Bussresenärer: Viktigt! Meddela redan vid bokningstillfället om ni kommer med buss för planering av båttransport. Under vår/försommar går det ingen busstrafik på Gräsö på helger och helgdagar.

 

Måltider:  Vandrarhemmet är utrustat för självhushåll.  Serveringen/baren ligger intill vandrarhemmet,måltider förbokas alltid innan ankomst. Se serveringens öppetider under Servering.

 

Husdjur: Husdjur är  endast välkomna i rummet Gudingen. Obs! Meddela alltid vid bokningstillfället om du ska ta med dig husdjur.

 

Utrustning: Köken är utrustade för självhushåll. Spis/ugn, kyl/frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare. Porslin och enklare köksutrustning. Förbrukningsartiklar som diskmedel, toalettpapper och städprodukter ingår. Sängarna är utrustade med täcke och kudde .Gästen tar själv med hygienartiklar, lakan/handuk och kaffefilter.Dricksvatten: Vi har en avsaltningsanläggning som förser oss med fint färskvatten. Vatnet kontrolleras regelbundet med vattenprover.


In och utcheckning: Incheckning från kl 15.00. Utcheckning senast kl 13.00.   .

 

Bagagetransport: Gästen transporterar själv sitt bagage från bryggan till vandrarhemmet. Ca 1,5 km promenad på grusväg mellan brygga och vandrarhem. Bagagekärror finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling  400 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

 

Städning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning bokas innan ankomst, 250 kr/ bokat rum.

                      

Persontransport: För dig som har svårt att gå längre sträckor kan vi erbjuda transport. Kontakta oss för mer info.

 

Bokningsregler: Logi betalas i förskott via faktura som skickas med bokningsbekräftelsen. Logi avbokas kostnadsfritt senast 21 dagar innan ankomst. Vid senare avbokning debiteras  hela bokningsbeloppet. För större sällskap/grupper har vi särskilda avbokningsregler. 


Större sällskap/familjer som vill ha ett privat firande tex, födelsedagsfest, kräftskiva el dyl. med egen mat och dryck får boka hela vandrarhemmet alt hel lägenhet. Vandrarhemmet är litet och det är svårt att dela på de gemensamma utrymmena om man ska tex laga mat till många och äta gemensamt.  Alla privata arrangemang som kan tänkas påverka/störa andra gäster måste meddelas vid bokningstillfället.  Vi hjälper er gärna med ert firande i serveringen.

 

Ordningsregler: Visa hänsyn till andra gäster. Det ska vara lugnt och tyst i vandrarhemmet mellan kl 22.00-07.00. Håll rent i de gemensamma utrymmena. Rökning är förbjudet i och i omedelbar närhet av vandrarhemmet och även på uteserveringen.

 

Tillgänglighet: Båtarna, bryggorna och vår anläggning är inte anpassade för rörelsehindrade.  En viss smidighet krävs för att ta sig i och ur båtarna. Kontakta gärna oss om ni har funderingar kring det.

 

Egen båt/ kajak: Meddela vid bokningstillfället om ni planerar att kommer med egen båt eller kajak. Man bör ha med i sin planering att det kan vara svårt att ta sig till och från Örskär med  båt/kajak om det blåser upp. Alltid bra att ha en reservplan för det.

 

Väder: Klimat ytterskärgård. Vi rekommenderar  SMHI:ssjöväder/ kustväder för säkraste väderprognoserna. Vädret på Örskär kan växla fort.
Boka

Bokningen av rum öppnar 13 januari 2020.

Epost.  boka@orskarsfyr.seI förfrågan:

 

Namn:

Adress:

Mobilnr:

Antal vuxna/ barn:

Datum:

Alternativa datum:

Önskemål om rum:

 

 

Vandrarhem i den gamla fyrvaktarbostaden
Vandrarhemmet


De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid).  Öppet från slutet på april till mitten av oktober.

Stuguthyrning


Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen


Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga dagsturer ( ej måndagar) till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.

Servering & bar


Under sommarsäsongen serverar vi lunch och fika. Onsdagar och lördagar sommartid har vi även kvällsöppet för middag. Specialarrangemang och extra öppet för större sällskap. För familjefirande, företagsar-rangemang m.m. tar vi emot bokningar redan nu.

Copyright © 2015  All Rights Reserved