Vandrarhemmet

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Den gamla fyrvaktarbostaden är idag vandrarhem.
Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Tärran
Tärran
Utsikt Tärran
Utsikt Tärran
Gudingen 4 bädd
Engelska Grundet
Engelska grundet
Argos
Kök lägenhet 2 Säsongsöppet 2020

Torsdag 30/4- Söndag 11/10  ( v40 och 41 endast torsd-sönd)

För att besöka Örskär måste man åka båt från Gräsö. Vi kör båttransporten mellan Gräsö och Örskär enl tidtabell för incheckning. Mer info längre ned på sidan.

Vandrarhemmet ligger på fyrplatsen ca 1,5 km vandring från passbåtsbryggan. Från vandrarhemmet har du en fantastisk utsikt mot havet och fyren. Vandrarhemmet är den gamla fyrvaktarbostaden.  Många detaljer som vedspisar, kakelugn (ej i bruk), köken mm är bevarade sen fyrvaktarna bodde där. Det finns inget vardagsrum eller tv i lägenheterna. 


Aktuellt:

8/4 På grund av situation med corona/covid-19 och osäkerheten om hur länge detta ska pågå så har vi beslutat att tillsvidare ta bort rumsbokningen  och endast hyra ut hela lägenheter på vandrarhemmet.


Rabatterat  pris söndag-fredag  under hösten

Från och med v 34 och framåt, söndag tom fredag, går det att boka till rabatterat pris i lägenheterna! Vi har mycket färre besökare till anläggningen och vi sprider ut gästerna i olka delar så långt det är möjligt. 


Lediga alternativ över helg:

25-27/9 lägenhet 1 

2-4/10 lägenhet 2

9-11/10 lägenhet 2

För lediga alternativ i veckorna kontakta oss.


Helger bokas  endast för vistelse fredag-söndag, 2 nätter, eller fler.

Söndag-fredag kan bokas per dygn.


Lägenhet 1 

För sällskap upp till 8 personer

Pris 2745 kr/ natt

Kök för självhushåll

En dusch och en toalett


Tvåbäddsrum: våningssäng

 

Tvåbäddsrum dubbelsäng 180 cm

 

Rum med fyra bäddar  1 dubbelsäng som går att sära på vid behov och en våningssäng.

Husdjur är tillåtna i rummet. 


 

Lägenhet 2

För sällskap upp till 10 personer


Pris 3150 kr/ natt


Kök för självhushåll

En dusch och en toalett. 


Rum med 4 bäddar

En våningssäng, en dubbelsäng.

 

Rum med 6 bäddar

2 våningsängar och 2 enkelsängar som går att placera som dubbelsäng

 

 

Tillägg

Resesäng/spjälsäng   100 kr                                                                            

Frukostpaket 85 kr

Frukostpaket barn 2-12 år 65 kr                                                                          

Lakanset med handduk: 100 kr/set, man bäddar själv.                                                                          

Slutstädning, ej disk 750 kr/ bokad lägenhet                                                                                

 

Övrigt

Båtbiljett  T/R vuxen  100 kr  

Båtbiljett T/R barn 0-15 år 65 kr


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Allmän information


Båtransport: Se tidtabell , klicka här!

 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas, senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet innehåller en yoghurt, kaffe/te att brygga själv (bryggare mm finns i vandarhemmet), ett frukostbröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket leveras till er hylla i kylskåpet kvällen/em dagen innan.


Bussresenärer: Viktigt! Just nu under rådande situation med Corona/covid-19 avråder vi från att åka kommunalt till oss. Får man några symtom under sin vistelse så ska man kunna ta sig hem utan att risker att smitta andra.

 

Måltider:  Vandrarhemmet är utrustat för självhushåll.  Serveringen/baren ligger intill vandrarhemmet,måltider förbokas alltid innan ankomst. Se serveringens öppetider under Servering.

 

Husdjur: Husdjur är  endast välkomna i rummet Gudingen. Obs! Meddela alltid vid bokningstillfället om du ska ta med dig husdjur.

 

Utrustning: Köken är utrustade för självhushåll. Spis/ugn, kyl/frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare. Porslin och enklare köksutrustning. Förbrukningsartiklar som diskmedel, toalettpapper och städprodukter ingår. Sängarna är utrustade med täcke och kudde .Gästen tar själv med hygienartiklar, lakan/handuk och kaffefilter.Dricksvatten: Vi har en avsaltningsanläggning som förser oss med fint färskvatten. Vatnet kontrolleras regelbundet med vattenprover.


In och utcheckning: Incheckning från kl 15.00. Utcheckning senast kl 13.00.   .

 

Bagagetransport: Gästen transporterar själv sitt bagage från bryggan till vandrarhemmet. Ca 1,5 km promenad på grusväg mellan brygga och vandrarhem. Bagagekärror finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling  400 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

 

Städning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning bokas innan ankomst, 750 kr/ lägenhet.

                      

Persontransport: För dig som har svårt att gå längre sträckor kan vi erbjuda transport. Kontakta oss för mer info.

 

Bokningsregler: Logi betalas i förskott via faktura som skickas med bokningsbekräftelsen. För bokning av lägenhet betalas 25% av logikostnaden vid bokningstillfället och resterande senast 21 dagar innan. Vid avbokning mer än 21 dagar innan ankomst återbetalas inte/debiteras de 25%. Vid senare avbokning debiteras  hela bokningsbeloppet.  Vi erbjuder inte någon avbokningsskydd utan vi hänvisar gästen att se över sitt privata reseskydd. För större sällskap/grupper har vi särskilda avbokningsregler. 


Större sällskap/familjer som vill ha ett privat firande tex, födelsedagsfest, kräftskiva el dyl. med egen mat och dryck får boka hela vandrarhemmet alt hel lägenhet. Vandrarhemmet är litet och det är svårt att dela på de gemensamma utrymmena om man ska tex laga mat till många och äta gemensamt.  Alla privata arrangemang som kan tänkas påverka/störa andra gäster måste meddelas vid bokningstillfället.  Vi hjälper er gärna med ert firande i serveringen.

 

Ordningsregler: Visa hänsyn till andra gäster. Det ska vara lugnt och tyst i vandrarhemmet mellan kl 22.00-07.00. Rökning är förbjudet i och i omedelbar närhet av vandrarhemmet och även på uteserveringen.

 

Tillgänglighet: Båtarna, bryggorna och vår anläggning är inte anpassade för rörelsehindrade.  En viss smidighet krävs för att ta sig i och ur båtarna. Kontakta gärna oss om ni har funderingar kring det.

 

Egen båt/ kajak: Meddela vid bokningstillfället om ni planerar att kommer med egen båt eller kajak. Man bör ha med i sin planering att det kan vara svårt att ta sig till och från Örskär med  båt/kajak om det blåser upp. Alltid bra att ha en reservplan för det.

 

Väder: Klimat ytterskärgård. Vi rekommenderar  SMHI:ssjöväder/ kustväder för säkraste väderprognoserna. Vädret på Örskär kan växla fort.
Boka

Epost:  boka@orskarsfyr.seI förfrågan:

 

Namn:

Adress:

Mobilnr:

Antal vuxna/ barn:

Datum:

Alternativa datum:

Önskemål om lägenhet:

 

 


Boka

Epost:  boka@orskarsfyr.seI förfrågan:

 

Namn:

Adress:

Mobilnr:

Antal vuxna/ barn:

Datum:

Alternativa datum:

Önskemål om lägenhet:

 

Vandrarhem i den gamla fyrvaktarbostaden
Vandrarhemmet


De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid).  Öppet från slutet på april till mitten av oktober.

Stuguthyrning


Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen


Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga dagsturer ( ej måndagar) till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.

Servering & bar


Under sommarsäsongen serverar vi lunch och fika. Onsdagar och lördagar sommartid har vi även kvällsöppet för middag. Specialarrangemang och extra öppet för större sällskap. För familjefirande, företagsar-rangemang m.m. tar vi emot bokningar redan nu.

Copyright © 2015  All Rights Reserved