Vandrarhemmet

Vandrarhem i den gamla fyrvaktarbostaden

Den gamla fyrvaktarbostaden är idag vandrarhem.
Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Utsikt Pjukarn
Tärran
Tärran
Utsikt Tärran
Utsikt Tärran
Gudingen 4 bädd
Engelska Grundet
Engelska grundet
Argos
Kök lägenhet 2 

Säsongsöppet 2021 29/4- 3/10 ev längre


För att besöka Örskär måste man åka båt från Gräsö. Vi kör båttransporten mellan Gräsö och Örskär enl tidtabell för incheckning. Mer info längre ned på sidan.

Vandrarhemmet ligger på fyrplatsen ca 1,5 km vandring från passbåtsbryggan. Från vandrarhemmet har du en fantastisk utsikt mot havet och fyren. Vandrarhemmet är den gamla fyrvaktarbostaden.  Många detaljer som vedspisar, kakelugn (ej i bruk), köken mm är bevarade sen fyrvaktarna bodde där. Det finns inget vardagsrum eller tv i lägenheterna. Aktuellt:  Stängt för säsongen. Bokningen öppnar i mitten på januari.

Välkomna nästa säsong!Lägenhet 1 

För sällskap upp till 8 personer

Kök för självhushåll

En dusch och en toalett


Tvåbäddsrum: våningssäng

 

Tvåbäddsrum dubbelsäng 180 cm

 

Rum med fyra bäddar  1 dubbelsäng som går att sära på vid behov och en våningssäng.

Husdjur är tillåtna i rummet. 


 

Lägenhet 2

För sällskap upp till 10 personer


Kök för självhushåll

En dusch och en toalett. 


Rum med 4 bäddar

En våningssäng, en dubbelsäng.

 

Rum med 6 bäddar

2 våningsängar och 2 enkelsängar som går att placera som dubbelsäng

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Allmän information


 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas, senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet innehåller en yoghurt, kaffe/te att brygga själv (bryggare mm finns i vandarhemmet), ett frukostbröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket leveras till er hylla i kylskåpet kvällen/em dagen innan.


Bussresenärer: Viktigt! Just nu under rådande situation med Corona/covid-19 avråder vi från att åka kommunalt till oss. Får man några symtom under sin vistelse så ska man kunna ta sig hem utan att risker att smitta andra.

 

Måltider:  Vandrarhemmet är utrustat för självhushåll.  Serveringen/baren ligger intill vandrarhemmet,måltider förbokas alltid innan ankomst. Se serveringens öppetider under Servering.

 

Husdjur: Husdjur är  endast välkomna i rummet Gudingen. Obs! Meddela alltid vid bokningstillfället om du ska ta med dig husdjur.

 

Utrustning: Köken är utrustade för självhushåll. Spis/ugn, kyl/frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare. Porslin och enklare köksutrustning. Förbrukningsartiklar som diskmedel, toalettpapper och städprodukter ingår. Sängarna är utrustade med täcke och kudde .Gästen tar själv med hygienartiklar, lakan/handuk och kaffefilter.Dricksvatten: Vi har en avsaltningsanläggning som förser med fint färskvatten. Vattnet kontrolleras regelbundet med vattenprover.


In och utcheckning: Incheckning från kl 15.00. Utcheckning senast kl 13.00.   .

 

Bagagetransport: Gästen transporterar själv sitt bagage från bryggan till vandrarhemmet. Ca 1,5 km promenad på grusväg mellan brygga och vandrarhem. Bagagekärror finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling  400 kr T/R, bokas senast dagen innan ankomst.

 

Städning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning  kan bokas innan ankomst, 750 kr/ lägenhet.

                      

Persontransport: För dig som har svårt att gå längre sträckor kan vi erbjuda transport. Kontakta oss för mer info.

 

Ordningsregler: Visa hänsyn till andra gäster. Det ska vara lugnt och tyst i vandrarhemmet mellan kl 22.00-07.00. Rökning är förbjudet i och i omedelbar närhet av vandrarhemmet och även på uteserveringen.

 

Tillgänglighet: Båtarna, bryggorna och vår anläggning är inte anpassade för rörelsehindrade.  En viss smidighet krävs för att ta sig i och ur båtarna. Kontakta gärna oss om ni har funderingar kring det.

 

Egen båt/ kajak: Meddela vid bokningstillfället om ni planerar att kommer med egen båt eller kajak. Man bör ha med i sin planering att det kan vara svårt att ta sig till och från Örskär med  båt/kajak om det blåser upp. Alltid bra att ha en reservplan för det.

 

Väder: Klimat ytterskärgård. Vi rekommenderar  SMHI:ssjöväder/ kustväder för säkraste väderprognoserna. Vädret på Örskär kan växla fort.
Boka

Epost:  boka@orskarsfyr.seI förfrågan:

 

Namn:

Adress:

Mobilnr:

Antal vuxna/ barn:

Datum:

Alternativa datum:

Önskemål om lägenhet:

 

 

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering
Vandrarhemmet


De gamla fyrvaktarbostäderna är i dag vandrarhem med 18 bäddar. Här kan du rå om dig själv men du kan också beställa hel- eller halvpension (beroende på årstid).  Öppet från slutet på april till mitten av oktober.

Stuguthyrning


Unna dig en vecka på Örskär i sommar! Intill fyren hyr vi ut två stugor med milsvid havsutsikt. Stugorna är fullt utrustade för självhushåll. En enklare fiskestuga finns också att hyra inne på naturreservatet.

Besök Örskär över dagen


Örskär är ett av Uppsala läns bästa besöksmål. Vi kör dagliga dagsturer ( ej måndagar) till Örskär under sommaren. Sola, bada, besök fyrtornet och ät en bit mat i vår servering. Vackra strövområden i naturreservatet.

Servering & bar


Under sommarsäsongen serverar vi lunch och fika. Onsdagar och lördagar sommartid har vi även kvällsöppet för middag. Specialarrangemang och extra öppet för större sällskap. För familjefirande, företagsar-rangemang m.m. tar vi emot bokningar redan nu.

Copyright © 2015  All Rights Reserved