DAGSTURER

Den perfekta dagsutflykten! 

Upplev Örskär, på ett besök över dagen. Turen passar för alla åldrar! Ta med släkten, partnern, kompisgänget eller grannen på en fin och välplanerad dag på Örskär.

Strosa runt på ön och upplev Örskärs unika och omväxlande natur med släta kippor, strandängar ,hällmarker och barrskog. I kärren finns den sällsynta gölgrodan. På ön finns en rik flora och under försommaren kan man se många av öns orkideer.  Ön är känd för sitt rika fågleliv och besöks flitigt av ornitolger under vår och höst. Fyrplatsen med sitt fina fyrtorn är öns landmärke. Fyrplatsen är ett statligt byggnadsminne och en av sveriges bäst bevarde fyrplatser. Fyren går att besöka under dagsturen. I de gamla fyrmästarhuset serveras lunchen.

Turerna kör vi på helger under vår/försommar och höst och under sommaren  6 dagar i veckan. Turen har ett begränsat antal platser, större sällskap rekommenderas att höra av sig i god tid innan. 


Kvällstur med med middag: Under högsommarveckorna erbjuder vi en kvällstur ut med middag 1-2 ggr/vecka. Denna tur genomför vi bara vid stabilt väder så den kan bokas tidigast 7 dagar innan.  Bokningsbara tillfällen annonseras på hemsidan veckan innan.