Hitta hit

Med bil

Från Stockholm: E4:an norrut mot Uppsala.

Från Uppsala: v288 mot Östhammar. Förbi Östhammar följ v76 till avtagsväg mot Öregrund.

Kommer man norrifrån är det bästa alternativet att ta av från E4 vid Mehedeby  till v 291 sen v76 mot Norrtälje/ Östhammar. Avfart mot Öregrund.

Stockholm-Örskärssund ca 18 mil

Uppsala-Örskärssund  ca 10 mil

I Öregrund tar man bilfärjan till Gräsö som går var 30 min under vår/försommar/höst och var 15 min under sommaren. Bilärjan behöver inte bokas och är avgiftsfri.. Kö kan förekomma under högsommar och storhelger! Tidtabell finns på trafikverkets hemsida.

På Gräsö kör du mot Örskärssund, 22 km till vägs ände. Räkna med ca 20 minuters körning på Gräsö innan du är framme vid Örskärssund.

Vid användning av gps och karttjänster knappa in Örskärssund 

Tänk på att restiden inte stämmer pga av att rutten innfattar en vägfärja. 


Åka kommunalt

VIKTIGT! Om man planerar att ta sig kommunalt till oss så behöver man kolla av det med oss innan man bokar logi då busstiderna inte matchar båttiderna. 

Det går att ta sig kommunalt  upp till Örskärssund men man får räkna med att det tar tid och att det inte fungerar alla dagar.

Under vår och höst går bussen på Gräsö bara någon enstaka gång per dag ända upp till Örskärssund och på helger och skollov körs ingen busstrafik över huvutaget.

Under sommaren körs en busstaxi  från Öregrund- Gräsö, den måste man förbeställa någon dag innan. Den brukar gå ca 3-4 turer per dag.


Från Uppsala: Buss 811 till Öregrund. www.ul.se

Från Öregrund Buss 854 till Örskärssund. www.ul.se

För busstaxi under sommaren se tidtabell för buss 853/854 på www.ul.se för mer info om bokning.

Sommarens tidtabeller brukar komma ut i början på juni.