FISKESTUGAN Hyrs ut maj till september.

2 bädd, max 2 vuxna + enklare tältsäng för ett barn 2-12 år. Husdjur tillåtet.
Stuga inne på naturreservatet utan el och rinnande vatten.Beskrivning
Fiskestugan ligger på öns sydöstra del vid Alarängsviken. Enklare stuga  utan el och rinnade vatten. Liten elstad för uppvärmning. Stugan är ca 17 kvm stor och har ett rum med delad köksdel/sovdel. Stugan ligger mer enskilt i naturreservatet. Det är ungefär 30 minuters vandring på skogsstigar från bryggan för att nå fram till stugan och ca 2 km från stugan till fyrplatsen.


Utrustning:

-Täcken och kuddar, extra filtar.

-Ett litet gasolkök med två plattor.

-Enklare köksredskap och porslin.

-Batterilampor för enklare belysning.

-Värmeljus

-Kolgrill

-Liten enklare roddbåt.

-Utedass

-Gårdspump för vatten 

I hyran ingår:

-Gasolpatroner till spisen,

 -Toa/hushållspapper,

-Diskmedel/rengöringsmedel.

-Ved till kaminen,

-Tändstickor

Färskvatten: medtag eget vatten för dricksvatten. Brunnsvattnet har skiftande kvalitet och är otjänligt som dricksvatten men går bra att använda om det kokas tex till matlagning som att koka potatis, pasta t.ex.. Dricksvatten finns att hämta (medtag egna flaskor) vid restaurangen på fyrplatsen. 

Bra att veta: Stugan passar bra för dig som söker ett helt unikt, men enklare, boende utan el och rinnande vatten. Vistelsen i stugan kräver en viss fysisk förmåga som att röra sig i terräng och orka bära sin egen packning i ryggsäck, hämta vatten och ved. Man ska även vara bekväm med att hantera gasolkök. Stugan saknar kylmöjligheter för mat.

Förutom en sommarstuga som ligger på andra sidan viken så är man helt själv på den sidan av ön. Du bor mitt i reservatet och måste ta hänsyn till de regler som gäller där. Mobiltäckningen är skiftande.

Gästen tar själv med:

-Lakan  (Av hygineskäl ska underlakan och örngott användas om man har sovsäck.)

- Grillkol

- Tofflor, ( kallt golv)